Tomatväxthuset är redo för odling.

Förra årets tomatsatsning med eget växthus försåg oss med tomater i olika former från sensommaren tills - ännu faktiskt. Förutom tomat som färskvara så hade Michael en ambition om att vi skulle vara självförsörjande på "tomatkross". Vi gjorde två varianter - en enkel med klyftade/delade tomater inkokta i ugnen, och en annan enkel med lätt grytkokta som vi sedan kör i matberedare till lagom konsistens. Den förstnämnda perfekt för grytor och den sistnämnda perfekt för pizzan eller köttfärsåsen. Och, som sagt, vi har ännu några få burkar vardera kvar. :) 
 
 
Inkokt på burk á la Camilla Plum.
 
Erfarenheterna från förra året har inte gått oss förbi. Förbättringar i tomathuset har blivit gjorda. Till att börja med gillar inte tomater att ha det dragigt om fötterna. Förstaåtgärden var nåt som tog vinden på utsidan.
 
 
Michael roddade i virkesförrådet och hittade några kvarglömda trall från annan tid. Perfekt! 
 
 
Andra åtgärden blir att sätta markduken ordentligt. Här återbrukar vi förra årets. 
 
 
Den toppar vi med två lager fiberduk till. 
 
 
Och här har Michael tagit en fulbild på mig när jag smiter från att rätta till markduken
för att istället ägna mig åt mindre jobbiga saker... som fejjan. ;) 
 
Efter att duken blivit... tillrättad, fick Michael krypa runt och häfta duken på plats. Löjligt prydlig är han som vanligt. ;) Men med tre lager duk och trallen på utsidan så har inte vinden en chans. 
 
 
Här inne kommer det bli bra smutsigt innan odlingssäsongen är över. Får ta fram denna bilden och minnas när det är som grisigast, tror jag. 
 
Nu är det bara de enklaste bekvämligheterna kvar. Så som att tomaterna skall ha något att växa i och att vi skall ha något att gå på. 
 
 
Vi fick lite säck med odlingsjord över från förra årets äventyr. Den får samsas med träplattorna vi fyndade för nästan inget på tradera, faktiskt. 
 
 
Klart för odling! Nu är det bara tomaterna kvar. :)

Kommentera här: