Hur går det för tomaterna?

Hej å hå - Luden tå. För tomaterna går det som tåget trots idel misshandel med bevattningen. Vi har ju semi-automatisk bevattning som ligger runt fötterna på alla tomatplantor. Allt man behöver göra är att koppla in en anslutning till den vanliga vattenslangen och gå och vrida på vattenutkastaren. Så sköter allt sig självt... Utom avstängningen då alltså. Den är jääääkligt lätt att glömma. 
 
Man kopplar in, vrider på, skall bara hämta posten, gå in med den, väl i hallen är allt om tomater och bevattning som bortblåst. ;) Är turen på min sida kommer jag på det vid nåt tillfälle någon timme senare när man är mitt uppe i annat. JÄKLAR! Tomaterna! Simmar nu så fint i växthuset... :) Ja, ja. Shit happens. Till och med Michael har glömt av det. Och han är ju nästintill världsmästare på att minnas allt. Ha ha ha. Det bästa var när vi vattnade tomaterna bägge två en ovanligt varm dag. Michael vattnade på förmiddagen - och glömde. Jag vattnade på eftermiddagen - och glömde. Dubbeldränkning! Så idel missandel är metoden för en massa fina tomater verkar det som.
 
Se bara. 
 
Kollar vi på inlägget om tomathuset som jag flitigt gjorde den 9 juni så har det hänt en del:
Oj, så små sötingar...
 
Nu har tomatplantorna börjat sätta små gröna tomater och det är lätt att förstå att det går åt en hel massa energi till detta. Därför är det också dags att börja med lite gödning. Hönsaskit som dragit nån dag i en hink vatten är mumma för små tomatrötter. Nån deciliter då och då tillsammans med lite eftervattning (ej dränkning) så bajscocktailen inte bränner sönder tomatfötterna. Nu är det nog bara veckor ifrån de första röda solbomberna. ;)
 
 

Kommentera här: