Vad blev det av bordskycklingarna?

Ja, vad blev det av dem? Övergivna av typpemamman. Adopterade av mig och dottern. Kläckta under kökslampan på köksbordet... Jo, då. Det blev. :)
 
 
Två väldigt framåt typper som gärna hade följt med vart man går. Nyfikna på minsta grej man hittar på och hoppar mer än gärna upp i knät eller letar efter intressanta saker i ens fickor när man är inne och grejar i hönsgården. 

Kommentarer:

1 Inger Nordström:

Hej, min mormor gav hönsen en mörkgrön mossa på vintern för att de skulle få vitaminer och fina gulor i äggen - men jag vet inte vilken sort det var ? Äter de mossan i er gräsmatta o märks det i så fall på äggen ? MVH

Svar: Hej Inger,Intressant med mossan. Tyvärr har jag ingen aning om vad de skulle kunna vara för mossa. Hos oss är "mossrivandet" mest en konsekvens av att typpera rafsar och river i gräsmattan efter godsaker. Jag har iofs sett dem äta mossa, men det såg mer ut som om det slank ned i förbifarten. På vintern ger vi våra bla grönkål (om inte de lömska rådjuren hittar den först) för att hålla dem med grönt och nyttigheter. :)
Martina Karlsson

Kommentera här: