Växthus i byggplast.

Förra året hade vi på känn att vi skulle växa ur vårat växthus. Det finns ju alldeles för mycket roligt att odla! :)(Ok, undvik djungelgurka. Låter fräckt, ser kul ut, smakar som de hårda ändarna som finns på vanlig gurka, innehåller bara kärnor och trasslar in sig i allt annat du har i närheten).
 
Vi fick rationalisera och helt enkelt flytta alla tomater till ett eget växthus för att få plats med allt annat. Att det sen blev seklets sämsta tomatsommar är en annan historia. Gubben fick kli i fingrarna och smällde ihop ett växthus med byggplast och virke vi hade liggandes. Inte det vackraste, men funktion var målet och det skulle bli intressant att se om det skulle hålla för väder och vind. Och ge tomater, såklart.
 
Vilket för oss fram till detta blogginlägg. För efter höst- och vinterstormar, som slitit och ruskat i detta stackars växthus, var det en sen januarinatt med 15cm blötsnö som fick det att knäa. Om än bara lite. 
 
 
Japp, man ser vad som knasat sig. Blötsnön samlade sig på taket, trots att det är rundat och en del faller/åker av, blev det till slut för tungt för VP-rören och de vek ned sig. De skarpa vecken kan gnaga hål på plasten och rören har tappat spänsten. Det skall åtgärdas.
 
 
Konstruktionen är enkel. Lossa på byglarna som håller rörändarna. 
 
 
Två utbytta, två kvar... 
 
 
Alla knasade är utbytta! Blev som nytt :) Nu skall snart snedsträvorna i mitten bort och inredningen in igen. Tomaterna är försådda sedan några dagar. 
 
 
Nu skall taket nog hålla en säsong till.

Kommentera här: