Sommarskräll och tomatodling!

Är det försmak av vad som komma skall eller är det här sommaren som kommer gå över i höst lagom till semestern? I helgen ansåg vi uppenbarligen att det var nu eller aldrig och sonika fann vi det som ett perfekt tillfälle att plantera ut våra tomatplanter i avsett växthus.
 
 
Varmt så det värker... De normalt så aktiva tonåringarna (iaf när det kommer till sociala medier) gjorde uppehåll och parkerade framför hönehuset.
 
 
Blekfisar...
Med en stabil temp i skuggan på 23,6 grader...
 
 
 ...och ett plasthus som stått i gassande sol hela dagen, var det en smärre chock att kliva in i tomatväxhuset. Bastu, är en passande beskrivning. Vi konstaterade att tomater inte gillar drag om fötterna och att vi åtgärdat detta genom att täta till alla dragiga vrår. Med resultatet att ventilationen blir lite lidande en dag med nästan vindstilla. Men skall det planteras så skall det. 
 
 
Tomaterna protesterade och vi fick ställa dit en stor fläkt (syns i dörröppningen längst bort) som blåste in lite svalka till de stackarna. Med lagom doser vatten och svalka hade de små faktiskt repat sig bra till kvällen. 
 
Men vi behöver nog lite skuggning också. Tomathusexperimentet fortsätter... ;)

Kommentera här: