Kupbottnar.

Det gäller att planera! Eller bara ha tur. Förra året i tidig april dök en annons upp på blocket om en garagetömning i Skövde. Den innefattade bland annat ett antal skivor fin gjutplyfa till ett pris som gjorde att Michael dök in i bilen klockan halv nio på kvällen och for en timme dit och en timme hem utan tvekan. :)
 
Här står några på tork efter tvagning (de var lite sketna).
 
 
Detta skulle bli perfekta bottnar nångång under kommande år. Så de stuvades undan och fick stå i halv glömska tills nu. För nu var det dags att bygga lite ordentliga bottnar. Inspiration hämtad från egen erfarenhet, diverse biodlarbesök och surfning på nätet. 
 
Börjar med grovkapning.
 
 
Sedan justersågat till slutliga mått. 
 
 
Klyver och kapar lite distanslister. 
 
 
Bottnarna får ett hål sågat och listerna skjuts med favvoverktyget! ;)
 
 
Sen blev det lite måleri.
 
 
Och efter förra årets grävlingbesök i bikuporna uppgraderas nätet i botten till ett kraftigare. Hoppas det håller lite bättre. Grövre, men ändå såpass att man kan klippa det med sax (ganska smärtfritt). 
 
 
Hepp! Häftat i botten och klart! Snyggt på rad. :)
 
 
Fluster (som är på tok för komplicerat och har för många arbetsmoment för att vara rationellt, men så går det när man inte har en bordsfräs... säger Michael ;) ). Sommarläge respektive vinterläge genom att vrida flustret. 
 
 
Målade och klara tillsammans med bakstycken. Ett par skruv hjälper till att lossa fastkittade bakstycken. 
 
 
Vi har erfarit att det ibland är bra att kunna komma åt att kika in i kuporna både från fluster och bakstycke. För rensning eller diverse kontroller. Funkat bra under andra och tredje säsongen, så vi bygger vidare på det konceptet för tillfället. 

Kommentera här: