Biodling 2017 har startat.

Biåret har redan börjat i och med invintring 2016, jag vet. Men mer symboliskt kan man väl ändå säga att året startat om inte annat. :)
 
Michael har planerat att (och vad förra året lärde oss var ju att planering går alltid åt helv...) 2017 kommer biodlingen inte växa allt för mycket. Förutom att eventuella vinterförluster skall ersättas så skall ett par bigårdar få växa med utökat antal samhällen. Målet är att invintra mellan 30 och 40 samhällen. Några andra bigårdar skall få vara produktionsgårdar i lugn och ro så vi ser vad vi kan hämta i honung där. Huvudinriktningen för året är logistik och honungsprocessen. Ett ordentligt slungrum står på agendan. Hur långt vi hinner med det får vi väl se, men skall man kunna hantera den planerade honungsavkastningen måste logistik, process och hantering hamna högt på "att-göra-listan". ;) 
 
Årets rivstart blev lite snickeriarbete. Vi behöver fler tak till bikuporna. 
 
 
Dyckertpickan är en skänk från ovan. Smack-smack-smack så sitter det på plats. En enkel träram...
 
 
...som man limmar en femma frigolit på, målar och häftar lite takpapp över. Häpp!
 
 
 
Några blev väl snyggare än andra, men de duger. Lätta att lyfta men sitter kvar när det blåser. Nu skall de bäras upp på loftet så det blir utrymme för att bygga bottnar. ;)
 

Kommentera här: