Så kom flytten av monstret till slut.

Ja, det blev en kupflytt i veckan. Monstret som kom av sig och kompisen skulle få stå lite mera avsides. 
 
Härom helgen fick vi i det vackra vädret ett litet utomhusryck och filade på diverse saker i trädgård och hönehus. Typpera flyttades och fick nytt strö. Solen sken och rätt som det var susade ett bi förbi. Vad i hela...? Jo, då. Helt sant. Termometern ljög inte när det visade 7 grader i skuggan. Kuporna stod i soligt läge och när vi spanade in flustren var det febril aktivitet. 
 
 
Städning och lite rensningsflygning stod på dagordningen. Inte bra. Tänk om vädret blir helgalet och värmen kommer redan nu? Tänk om de rensningsflyger på riktigt? Yngelsättning? Foderbrist? Och hur skall det gå med flytten? Vi skulle ha flyttat dem redan vid första minusgraderna!
 
Väderprognosen har väl sällan varit så darrig som denna veckan. Skulle det bli värmerekord eller skulle kylan hinna hit? Några dagar senare bestämde sig vädret tacksamt nog för att runt nollan eller strax där under är bäst för januari. Yes! :) Nu eller aldrig skulle monstret flyttas. Innan de är ute och flyger igen. 
 
Sagt och gjort. Flustret garderades med skumgummi...
 
 
...och med nätta rörelser och steg hamnade de i tur och ordning på sin nya plats (inga foton på själva lyften, nej). 
 
 
Så lade vi tillbaka stenarna och tog bort skumgummit igen. 
 
Ja, de står inte helt centrerat på bänken, men flytten blir nog för nu. Vi kan kasa dem på bättre plats när de väl varit ute och rensat sig ordentligt. Inte störa i onödan.
 
 
Stunden efter själva flytten brusade bina bara aaaningen oroligt, trots att vi smög som ninjor med kuporna. Men dagen därpå när vi lyssnade i flustren susade det bara så där stilla och gott som det gör i kuporna om vintern. Ha! Nu står samhällena mer skyddat. Flygvägen går inte rätt ut över vägen där folk går. Ifall monstret blir på dåligt humör så slipper de se oss eller andra i trädgården eller på vägen. Ett par avläggare får plats dessutom. Känns mycket bättre för oss! Flytten får tumme upp! :)