Ta vara på vaxet. Även småkrafs!

Ja, även småkrafs. Känns det lite löjligt att ta reda på alla småsmulor? Lite överarbetat? Jag säger att så länge vax är en bristvara så är många bäckar små...
 
Numera har vi alltid med oss en liten låda när vi åker runt i bigårdarna. Man hittar ju lite vildbyggen här och där, och lite ovanpå ramarna när bina bygger fast innertaket och en och annan drottningcell eller kanske drönarceller mellan under- och överlister i yngellådan. Man skrapar och pillar detta när man ändå har vägarna förbi i kupan eller kikar efter nåt. Lite med vänstern emedan högern fixar med något annat. Detta krafs knölar man ihop och stoppar i fickan eller direkt i lådan vi har med. På ett par månader har det blivit lite grand i lådan. Härom dagen smälte vi ihop det bara för att kolla hur mycket det blev.
 
 
Dryga halvkilot prima vax på smulor och krafs. Här slängs inte småkrafset i gräset längre. Är man ändå i kupan och ändå ägnar tiden att skrapa bort det kan man ju lika gärna ta hand om det. Man har bara att vinna. :)  
 

Kommentera här: