Äntligen lite vackert väder - Vårgenomgång!

För ett par veckor sedan strålade solen och våren stormade fram. En vår mycket lik förra årets. Perfekt utveckling med foder i kuporna och drag på gång. Nu skulle det bara explodera i kuporna. 
 
En kul överraskning var all tussilago. Bilden ger inte rättvisa och man önskar att man var en bättre fotograf för att fånga det med mer stil.
 
 
Stil eller ej så stod det 2 hektar med såna här mer eller mindre i hembigården!
 
 
När vinden låg på åt rätt håll kom en tung, söt doft vi inte känt förut. Första gången på alla år vi bott på gården som vi fått en sådan här bjudning. Otroligt kul! Tussilagohonung?  
 
Pollen på väg in också. Tussilagopollen går knappast att ta miste på, men ett bi som flyger ovanför flustret till höger har blå pollen. Hmm...
 
 
 
 
Efter allt det här lyckliga kom bakslag. Med snö... Blåst... Regn... Eller som någon sa så uttrycksfullt: "Vi har aldrig haft så fint oktoberväder i april."
 
 
Snacka om nagelbitare. Full yngelsättning i kuporna och två veckor med sånt här väder. Fodret går åt i turbofart. Michael gick i mental fosterställning. :)
 
 
Men så äntligen (som rubriken ändå säger) kom vädret åter och det blev dags för vårgenomgång!
 
 
Alldeles för liten bil, men det är det som rullar just nu. Vi planerade genomgången i höstas men det är ju först nu som den skall testas på riktigt. 
 
Jag behöver knappast nämna att Michael skall ha en rak höger för att han alltid inväntar rätt ögonblick
för att ta en bild. Gud, vad snygg man är alltså.
 
Sol och tillräcklig värme (15-19 grader) för en komplett genomgång av bigårdarna resulterade i att alla 23 samhällen över ett par dagar blev genomgångna. Resultat: Alla lever. Gott om bin och hyggligt med foder. Foderåtgången har varit brutal över dessa dåliga veckor, men de verkar ha klarat sig på plus än.  
 
 
Vi hade en plan på hur vårgenomgången skulle gå till och mellan plan till klar genomgång lärde vi oss massor. Vi kan säga att det resulterade i en ny plan. Mer om den senare. ;) 

Kommentera här: