Slungrumsbygget - del 2.

Förvandlingen av det utrymme som skall bli slungrum måste först städas och röjas. 😄 Utrymmet bestod till 2/5 delar av funktionsduglig vedbod, 2/5 delar av förvaringsmysterium och 1/5 av förväntansfullt skräp. Sååå, innan det kan bli tal om slungning måste först veden bort. Och den skall in i ett vedskjul... som måste byggas.  
 
Lång historia angående vedskjul i korthet:
 
Ta-da! 😁
Så med det avklarat kunde vi kika på vad som återstod:
 
 
Så där, ja. Mycket bättre! 🤣 Nej, men seriöst. Efter en helg med ordentlig kärlek blev det överskådligt (samma vy som ovan). 
 
 
 
Ovan till vänster i bild ser vi även delar av virkesförrådet vars innehåll Michael försvarar som en trängt iller vid varje försök till rensning. Fradga och väsanden åsido, så var vi tvungna att nu flytta bort allt för att få mer svängrum. En lördag senare låg det mesta ströat och fint under byggplast (svårt att översätta genom bildspråk, men Michael har ett liknande förhållande till bondsågat virke som det Gollum har till härskarringen).😘
Notera att bibänkar kan användas till mer än bara bikupor. 
 
Hembigård 1 i bakgrunden. 
 
 
Bibänkar som bottenströ. 👌
 
Med det avklarat fick vi ta itu med den provisoriska vägg vi satt upp när verkstaden byggdes (den del av ladan som vi grävde ur själva, gjöt platta och isolerade). För redan då, 2015, förberedde vi för nånting vi inte visste riktigt vad. Det vill säga att ladugårdsrenoveringen skulle fortsätta och mer platta på mark skulle till. 
 
Så Michael började med det projektet... Först ned med OSB´n. 💪😄