Ett annat sätt att sälja honung...

...är att sälja till uppköpare i bulk. 
 
Hm. Jag inser att det här börjar ju exakt samma som: Ett sätt att sälja honung, som jag skrev förra hösten. 😅 Men det var inte meningen. Det bara blev så. Men faktum var att förra hösten levererade vi honung i hink till Svenska Biprodukter AB. I det inlägget spekulerade vi lite om bulkförsäljning och hur man egentligen gör när man når till det där stadiet där det blir så mycket honung att det liksom inte finns möjlighet att hantera det på annat sätt än just bulk. Vi skall inte påstå att vi är hela vägen framme, men vi känner att vi är en bit på väg. Det vill säga: Att vi kan inte omsätta vår skörd på glasburk eller liknande alternativ. Att när vi plockat undan det vi faktiskt kan omsätta (+ extra avsättning inför ett dåligt honungsår), blir eventuell övrig hinkhantering ett utrymmesproblem. Att om man kan välja att tänka i bulktermer så förenklar det, i vår inre bild, logistic och ergonomi avsevärt.  
 
Nu går vi egentligen bakvägen genom alla årets uppgraderingar, men det gör inget. 😄
I år provade vi att sälja bulkhonung till en mindre uppköpare. Snart kom vi fram till att hanteringsmässigt var en IBC-tank samtliga parters önskemål. Köparen levererade en invägd tank. Varpå vi gjorde en skattning, slungade och fyllde tanken med vår honung. 
 
 
När tanken var fylld till önskad nivå (eller kanske lite till 😉), så kontaktades köparen som bokade tid för upphämtning inom kort. Snart stod där en lastbil redo för dyrbar last. 
 
 
Här har logistiken en noterbart hål då både pallyft och gårdstruck saknas (står på önskelistan!). 😂 Tur i oturen att världen är liten och att det finns ärbara grannar med både hjärta och medel. Muskler för lyftet dök snart upp. 
 
 
Inga bekymmer! 
 
Väl lastad vägdes tanken in omgående och efter avdrag för egenvikt undertecknades ett leveransdokument om 1258kg honung. Dagen efter infann sig betalning på angivet konto. Överlag en positiv upplevelse och smidig hantering. 
 
Vid bygge av slungrummet är det planerat för hantering av bulk på IBC-tank. Någonstans där skall även förenkling av påfyllning och upphämtning landa. Japp, så måste det bli. 😄 
 
 
@rannagardshonung på Instagram.
 

Kommentera här: