Apatiska april har blivit magiska maj.

Solen! Yay! :D
 
Snacka om solenergi! Allt exploderar. Björkarna blir gröna, maskrosorna poppar upp från ingenstans och bina är heltokiga. Naturen är hysterisk. Så underbart jäkla härligt! 
 
 
Så på´t bara! Jag börjar med en bild från tidigare i år över vår lilla odlingsplätt. 
 
 
Det skall bli lök och grönkål och morot och vitlök och jordgubbar och gräslök och ärtor och bönor. Och vi kom på (efter att jag kidnappat ett odlingsland till bara jordgubbar) att vi inte hade någon plats till ärtor eller bönor. ;) Så för att råda bot på vissa personers deppiga attityd mot mina fina jordgubbar, fick det bli en mindre utbyggnad av odlingsplätten...
 
Lätt plätt... 
 
 
Vi gör inga anspråk på att det här är snyggt eller rakt ellet i våg på något sätt. Det är inget att hänga på Louvren, alltså. 
 
 
Så här skall det bli på ett ungefär.
 
 
Här säger Michael nåt i stil med att det är sneda, jävla, brädskitar, fast med mer målande ord. Men hursom, det gick att komma runt. Några välplacerade stenar, mycket skruv och mördarattityd ordnar det mesta. ;)
 
 
Odlingslådan förebereds med tidningar i botten för att döda gräs och multna i lagom takt. Funkar alldeles toppen. Sedan grundar vi med vår egen kompost.
 
 
Den är inte heeelt färdig, men den är på duktig väg och doftar löjligt friskt och fräscht. Nåt man inte kanske kan tro om kompost. Men faktiskt.
 
 
Seger! Ett styck odlingslåda för bönor och ärtor. Nu skall det vattnas genom odentligt, sedan skall den få bli solvarm, sedan skall det sås!
 
 
Och när vi (Michael) ändå var i grävartagen passade vi (jag) på att mena att vi behövde fixa ett annat land så vi får plats med andra projekt. Fina blommor och prydnadsväxter (Michael frågar alltid om det går att äta. Går inte det ser han sällan mening i dylika äventyr. Möjligtvis om det är nåt för bina att dra på kan han gå med på det ;)).
 
Han fick tacksamt djupgräva och vända på grässvålen för att sedan återtäcka med jord.
 
 
Vi sparar på bilder om själva grävet och går på det nästan färdiga resultatet. Det är ju så mycket roligare!
 
 
Så avslutar vi med lite schysst bohusgranit till kantsten. Som sagt, inga ambitioner om att det här är nåt konstverk. Det skall bara funka. Ogräs mellan stenarna får man ändå. Det går att leva med. 
 
Maj är sååå välkommen! :)
 
 
 
För övrigt kommer här även ett dagens citat som taget ur sitt sammanhang låter rätt lustigt:
"Du har redan dubbel-smiskat en gång! Du har förbrukat ditt smisk!"
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Roligt att följa er resa. Heja er

Svar: Tack! Kul att dela med sig. :)
Martina Karlsson

Kommentera här: