Drivfodra med foderlåda.

Snacka om lyx! 😍 Efter att ha betat av öppen fodring ( kupan, så klart) när vi hade två samhällen. Till fodring och invintring med påse. Se här, till exempel. 12-23 samhällen hade vi då. Förra året tänkte vi inte invintra med påsar... men likt förbannat stod vi ändå där och skulle invintra med påsar när det hettade till. Vi insåg att foderlådor stod högt upp på inköpslistan allt efter samhällena ökade i antal.
 
Så i december kom tomten!
 
 
Inget mer jäkla daltande. Foderlådor är rock n´roll! 😆
 
Efter att ha slumrat över vintern hittade de ut i sommarvädret. Dottern spottade i nävarna (efter hot och mutor) och gick upp i ottan för att hinna måla skönheterna innan solen fann sig och försökte döda allt som rörde sig...
 
Rolla Nackalådor går superfort. 
 
Gröna och fina. 😊
 
Det mindre imponerande momentet var väl att dra skyddsplasten av plexiglaset som bildar bigången till fodret...
88 plexiglas gånger två sidor. En sopsäck med folie blev resultatet. Plus transparenta bigångar då så klart. 😄
 
 
Sen var det bara att åka ut i bigården, Skatta, kolla äggläggning, eventuellt byta drottningar på de samhällen som behövde det, lägga 'tittplasten' med en liten glipa och på med foderlådan. Hiva i fodret. *knäpper med fingrarna* Klart!
 
De busarna drog ned givan på fem liter på mindre än ett dygn. Sicka ena!
 
 
Hahaha! Sååå himla lätt. Inget kladd, klet och bus med bin under plastpåsen. Ingen jäkla tejp eller propoliskletad distans till bigång. Utan bara av med locket och häpp, häpp, i med 50-50 fodret och stäng igen. 😘 Så, jo. Rena lyxen. Snabbt och effektivt. 
 
Nu är det bara att hålla på ett tag tills det håller att behandla för varroan. Efter det blir det vinterfoder! Tidsbesparingen i pengar räknat gör foderlådorna intjänade redan första säsongen. Snyggt jobbat, tomten.

Kommentera här: