Tomatsäsongen är över.

Vi kan tacka oss själva över att vi investerade i en bevattningsanordning till tomatväxthuset. Utan den hade vi haft en hög med tomatkompost lagom till juni. 😅 Det var bara så in i bomben hektiskt i somras och att springa och vattna stup i ett, likt förra året, hade resulterat i tomatkatastrof. Men, som sagt, med slang tillkopplad och en autovattnarmojäng som droppbevattnade tomaterna vid behov, överlevde de stackars krakarna och kunde producera en del tomater åt tomatsugna. 
 
Hihi. Minitomatisar! Ingen aning vilken sort, men de avlånga, orange är bara så jäkla goda! 😋
 
Men nu har frosten redan nupit och det är mer brunt än grönt i växthuset. Michael plockade av de sista tomaterna - som synes även gröna - för att städa rent hus. 
 
 
Här skymtas bevattningssystemet. 
 
 
Tomatplantorna hamnar i komposten och säckarna bärs ut. De sprättas och töms på jord för jämna till på tomten (hönsen gräver ju badgropar i gräsmattan så man stukar fötter i vänstervarv när man klipper gräset!). 😣
 
Så vad fasen gör man med gröna tomater? Michael visste råd och ett-tu-tre så hade han picklat dem i en 1-2-3 lag med lite kryddor! 
 
 
Vi har inte smakat än, men ryktet säger att det skall vara väl ätbart i sällskap med en bit stek, potatis, sås och vinbärsgelé. Låter som ett söndagstillbehör med andra ord. Nu skall vi bara se om burkarna får plats bland tomatkross och inkokta tomater och diverse varianter av de två... Michael har varit flitig, den rackarn´. 😄
 
 

Kommentera här: