Tappmaskinen får nya klämmor!

Äntligen har vi fått tummen ur och beställt lite tuffare klämmor än medelklämman. Nu jäklar skall det förhoppningsvis bli tätare än tätast när det skall tappas! 
 
Problemet har varit övergången mellan slangen och böjen till kugghjulshuset. 
 
 
Ibland har det varit lögn i helv... att få slangen att nypa 100% tätt i övergången och då tjuvar det luft den vägen. 😠 Medföljande tjuvluft skapar bubblor och åker med ned i honungsburken. Är honungen på god väg att sätta sig (det går att tappa rätt styv honung med en kugghjulspump!?) så är det inte säkert att bubblor hinner upp och ut innan det blir stopp. Samt att om det inte är tätt så släpper det vakuum som finns i slangen och det kan bli luftfickor, vilket ställer till det med den inställda vikt man angivit tappmaskinen skall tappa... och det blir bara bus av alltihopa! Men nu. Förhoppningsvis. Har vi hittat rostfria klämmor som går att dra åt för kung och fosterland. 😊
 
 
Nu håller vi tummarna inför kommande tappningar och återkommer med en rapport om det var succé eller inte. 😄

Kommentarer:

1 Maria:

Hej! Hittade hit när jag googlade runt efter lösning på Nassenheider som suger luft. Har precis samma problem som ni beskriver just där i övergången, så nu är jag lite nyfiken på om ni har hunnit testa med de nya slangklämmorna och hur det i så fall funkade?

Svar: Hej! Ja, vi har testat. Klämmorna klämmer jämt och får upp ett bra tryck hela vägen runt slangen. Har inte haft några problem med tjyvluft med dessa klämmor.
Martina Karlsson

2 Anonym:

Åh, det låter lovande! Får bli till att investera i några sådana:)

Kommentera här: