Sigge är död. Leve Sigge!

Vår första tupp, Sixten "Sigge", dog i vintras. 😢 En massiv tupp av Sussex-modell. Muskulös, ståtlig och vacker. Snäll mot de svaga - tuff mot... egentligen ingen. Han var en riktig räka (förutom om någon annan ungtupp försökte visa framtårna - då small det bra i hönsgården). 😅 Mot damerna var han en charmör och gentleman. Försökte förvirrat styra upp eller distrahera damerna om det uppstod bråk i rangordningen. Blandat resultat. Men, som sagt, nu är det över. Han blev hes, en vecka senare somnade han i på pinnen. Så Sixten är död! Leve Ny-Sixten!
 
6 kilo ursnäll gammel-Sixten! 😘
 
Knappt 3 kilo ny-Sixten! 😘
 
Den nya Sigge är en Leghorn med personlighet. Vi har bekantat oss med honom och han har blivit fint fostrad av damerna i typpegården. Ingen tvekan om vilka som bestämmer där inte. Kollektivet sätter gränser, men allt efter han blir mer vuxen har de gett honom mera utrymme. Nu mera sköter han sig mycket fint och galer som han skall, tar hand om sina skyldigheter bra och är lika snäll mot alla - precis som Sigge. 😊
 
 
Den flyttbara hönsgården i vinterskrud. Sigge håller koll. Damerna levererar 5-6 ägg dagligen. Ett hägnat paradis för en Sixten. 

Kommentera här: