Flusteröppning - testar ny modell.

När vi byggde bottnar för året klurade Michael på en annan variant av flusterpinne. Nu när vi passade på att förenkla bottnen ett steg borde vi passa på att göra detsamma med pinnen vi justerar flustret med? Frågan var bara hur. 
 
Vår gamla pinne var komplicerad med flera sågmoment, stiftning, limning och målning i två strykningar. 😄 Jättefina. Men de tar lite tid att göra.
 
 
Michael pratade med en biodlarkollega om hur dennes lösning såg ut (Hej, Ida! 😁). En enkel less-is-more nödlösning som fick landa ett tag innan Michael fick ihop det. Men till slut fanns det en elegans och enkelhet i lösningen som var svår att förbi se. Vi lånade idén rakt av. 
 
När vi bygger våra bottnar får vi spill. 
 
 
Spillet ser ut så här:
 
 
Utav spill från spärrgallertillverkning klipps lite småbitar.
 
 
Dessa skruvas sålunda samman. Vi lyxade till det med montageskruv. 😉
 
 
Vinterläge på flustret. God ventilation och inga musbesök. 
 
 
Sommarläge. Öppet så det räcker och blir över. 
 
 
Vi tillverkade ett gäng för att testa under kommande säsong. Spillet används upp. Mycket lite, eller ingen sågning. Ingen målning heller. Blir de slitna i träet har vi spillbitar över och kan  enkelt byta. Ett ark spärrgaller räcker till väldigt många flusterpinnar. De känns bra och att tillverka 40 stycken gick på två timmar istället för två-tre dagar som de gamla flusterpinnar tog. Mycket roligare. 😊

Kommentera här: