11 fjäderfän.

Nu har vi totalt 11 fjäderfän i hönsgården. Det är stortuppen Sixten, lilltuppen Pip, (Madame) Agda, Fluffy (en av bordskycklingarna som Elsa döpte...), Grå, Brun och Svart (Hedemoratöser), Junith och Junith och Judith och Judith. Sigge, Agda och töserna Hedemora är gamla i gården och varit med förr, som man säger. Något som fick en att dra på munnen när det kom snö och minusgrader härom veckan. ;)
 
Erfarenheten låter tala för sig. Fina damen Agda rubbade inte en tå i ansträngning att ta sig ut i kyla och snö. Hon satt kvar inne och var fullt nöjd med att bara titta ut. Hedemoragänget hade inga betänkligheter över snön (eller någon väderlek överhuvudtaget - de går ut och låter sig bli väderbehandlade oavsett). Men så hade vi ju nytillskotten som bara upplevt sol och sommar. 
 
Betedde sig som vanligt och hade bråttom ut när man öppar luckan men tvärnitar halvvägs ut inför detta nya vita. Hahaha. Man riktigt såg hur deras hjärnor gick på högvarv. "Vad var detta?"
 
 
Så småningom,  dock, kom de ut. Fluffy (gräddbrun till höger ovan) är väldigt på och måste vara med hela tiden. Nyfiken som bara den. Hon kunde inte hålla sig utan hoppade till sist ut. Följd av Pip (bakom henne ovan). Även Juditharna och Junitharna vågade sig till sist ut (systrarna Junith är de som ser ut som klassiska Sussexhönor - från Sixten, fast med lite brunt på ryggen - från Hedemora Brun). Juditharna är fördel Sussex, men saknar den svartvita kragen.
 
Det var även dags att få igång värmelampan och efter en stunds grejande för Michael och en stunds upptäcksfärd för typpera, så parkerade systrarna Judith sig på sittpinnen närmast värmelampan. Fick nog intrycket av att de var måttligt imponerade av snön.
 
Gott inklämda mellan vintersolen och värmelampan. Ibland är det fint att vara höna. ;)
 
 
 
Sigge har som vanligt full koll och spanade in Michael när han dokumenterade livet i hönsgården. Och Sixten, Sixten går ut om han måste. Serveras det matrester måste han ju gå ut och presentera läckerheterna för damerna. Även om det råkar vara lite snöigt.
 
 
Fast idag är det mest regn och slaskigt. Hedemoratöserna har konstaterat att det är dåligt med mask, trots väta. Brun ligger under värmelampan och jäser. Pip övar på att gala. Sixten ser road ut och triumferar.  
 
 

Kommentera här: