Tuppen Sigge fick ge plats för Harry.

När Gammel-Sigge gick hädan i vintras 😘 gick staffetpinnen över till Ny-Sigge. Inte på långa vägar någon match i storlek, charm eller hävd som Gammel-Sixten, men alla skall få sin chans.
 
Allt väl så långt i några månader tills plötsligt en dag då Sigge började attackera en utav damerna. Tämligen oprovocerat. 😲 Efter diverse försök under två dagar att få ordning på det hela ville han inte upphöra med sina dumheter. Stackars hönan var ju helt underkastad och sargad. Blev nedknuffad i rang och det blev allmänt stökigt i hönsgården. En sådan tupp kan man ju inte ha. De skall under INGA omständigheter ge sig på en höna. Då kan man absolut inte lita på tuppen i närheten av kycklingar. Vi fick ta bort honom. 
 
Istället hämtade vi Harry, en rasren Hedemora som bodde nästan nästgårds, och fick ge honom en chans att bli en bättre tupp för typpera än vad Sigge blev. 
 
Harry!
 
Det tog inte många timmar innan Harry hade funnit damernas intresse och bara någon vecka senare var Harry inskolad i bestyren på Rännagården och en charmör i hönsgården. Nu håller vi tummarna att det håller sig så. 😃
 
Hönan som blev attackerad av förra tuppen har repat sig, ser fullt frisk ut och återtagit sin position/rang i flocken utan bråk. 

Kommentera här: