Tappmaskinen får nya klämmor - succé.

Vi har testat de nya slangklämmorna som införskaffades för att få bukt med vår Nassenheider som sög tjyvluft om inte övergången mellan slang och rörböj till tappmaskin blev tät. Läs om det här: Tappmaskinen får nya klämmor.
 
Ny slangklämma! 
 
Klämmorna går att dra åt riktigt hårt och just det faktum att de klämmer hela vägen runt, som en klassisk slangklämma inte förmår, gör att det blir riktigt tätt. Vi noterar att vi hade kunnat gå ned en storlek på klämman då slang och rör är i den nedre skalan av klämmans kapacitet. 😄 Men, oavsett så fungerar det ypperligt och vi slipper slita vårt hår för att jaga bubblor i honungen. 

Kommentarer:

1 Jörgen Helgesson:

Hej. Jag läste för ett tag sedan om problem med tätning mellan slang och böj, som Ni haft med Nassenheider tappmaskin. Jag har samma problem. Då undrar jag om de nya slangklämmorna som Ni köpt, vilken bredd (enligt bild: ca 2 cm) de har och var Ni har köpt dem ?
Tacksam för svar.
Hälsningar
Jörgen Helgesson
Värnamo

Svar: Hej! Ledsen för sent svar. Vi köpte rostfria klämmor på marifix, men såg nu att de bara har för 2" slang och större. Hjertmans.se har rostfri klämma med dubbelbult 35-45mm. Passar bra på 1,5" slang till tappmaskinen.Mvh, Martina :)
Martina Karlsson

Kommentera här: