Mycket bin just nu.

Mycket surrar (ha... ha...) runt bigården just nu. Michael är allmänt kinkig och ränner runt i bidräkten mest hela dagarna. I huvudsak nervös runt avläggarna och deras utveckling. Men även modersamhällena behöver noga tillsyn. Vädret har ju varit kanon och hallondraget har så smått smygstartat (är det inte lite väl tidigt?). Då gäller det att vara på tå för nu kommer nektar in i kuporna i en rasande fart. Speciellt då modersamhällena som mestadels består av dragbin. Har de någonstans att lägga honungen, får man fråga sig. Man vill ju inte ha hela yngelrummet tjockt av honung.  
 
Hallondraget har i kombination med att avläggarna har fått ordning på försvaret har gjort att det lilla röveri avläggarna råkade ut för har mer eller mindre helt upphört. Puh... 
 
 
De här avläggarna är så pass starka (fyller lådan!) att det är på gränsen att de behöver byggas ut. Men de får hållas tills dess att vi ser tecken på att respektive drottning är parad och äggläggande. Då åker nästa låda på bums. Nu håller vi tummarna på att damerna har vett nog att få parat sig medan vädret är gott.   

Kommentera här: