Dags att skydda växtligheten (läs: dumma rådjur!).

Hepp! Nu blev det ju kallt helt plötligt. Och snö dessutom. 
 
Vi har ju aldrig fullt upp med något (jag fattar inte hur barnens rum kan bli så grisiga på så kort tid, och tvättkorgen skall vi ju inte prata om, och vad kommer alla för små kläder ifrån så barnen måste ha nytt, och alla projekt som dyker upp från ingenstans) så det hann bli en del snö innan vi insåg att det blivit dags att skydda växtligheten mot elaka rådjur och harar och allsköns växtlighetsmördare.
 
Se vad som hände med Michaels grönkål! ;)
 
 
Bara stumpar kvar. Jädra rådjuren har varit framme och snokat reda på de stackars försvarslösa kålen och smaskat ned dem totalt. De var ju till typpera nu i vinter! Dumma rådjur...
 
Så med knapp marginal fick vi rycka ut och rädda det som räddas kunde. Våra fruktträd skall inhägnas så att inga fula gnagtyper kan komma åt att ringbarka eller smaska på knoppar och årsskott. 
 
 
Vår Vikarydäppelodling fick sig en inhägnad snabbare än snabbast. 
 
 
Transparent Blanche vill vi inte få ringbarkat. Men det är så pass starkt nu att ett och annat gnagt skott kan det klara av. 
 
 
Mitt efterlängtade bigaråträd skall banne mig ingen pilla på heller! >:[
 
 
Nu hoppas vi att allehanda skogsmonster håller sig i skinnet och låter våra träd vara i fred. 

Kommentarer:

1 Josefine Svärd:

Hoppas dina växter klarar sig från rådjuren! Ha en fin helg !

Svar: De är riktigt luriga, de där rådjuren. Vi bjöd på grönkålen i år, men nästa år... då skall det bli tuffare. Ha en bra helg du med. :)
Martina Karlsson

Kommentera här: