Försåddsångest?

Hmph... För några månader sedan flödade inspirationen. Odlingarna skulle bli ett dukat bord av prunkande växtlighet.
 
Nu? Nja. -7 grader om natten och +4 i snålblåst om dagen är ju inte riktigt det man tänker sig när det skall försås. I växthuset får man stelfrusna fingrar och såjorden är för kall och inspirationen följde med temperaturen nedåt. Blä! Alla andra verkar dessutom ha försått sitt för längesen och har mycket finare plantor än jag. Mina stackare har knappt hittat upp och verkar mest rangliga och stå och darra av köld på fönsterbrädet. *depp, depp* :(
Verkar som om jag får tar ett snack i år igen med den som bestämmer vädret. Skärpning!
 
Men oavsett. Lite har trots allt skett. Vi har snyggat i landen med kompost och jord. Även har det gödslats på ordentligt. Inte helt illa. 
 
 
Tomatväxthuset har även preppats för sommaren. Jordsäckar på plats. Ja, det blev så i år också. Vår kompost räcker inte till för både land och tomatodlingen. Vi planerar vidare på utökad kompost.
 
Tomathuset inne på tredje året nu och står än stadigt med hel plast. 
 
Nu väntar vi bara på tomaterna. Och det blir säsongens fultomater: Ser du en fin tomat - sno kärnor! Vad som kommer upp blir en överraskning. :) Vi hann/orkade inte beställa snyggtomater på nätet. Det går nog detta också. 
 
 
Några omgångar diverse tomater har såtts. När det var lagom för första omplanteringen försår man nästa batch.
 
 
Sådd är såklart även slanggurkan för inläggningen (jag och Michael äter inlagd gurka i vänstervarv - det går åt!). Jag fick även ett ryck och ville testa melon. Vi får se om det blir nåt. Växer gör de i alla fall!
 
Nyss omplanterade och lite ledsna. 
 
Den uppmärksamme observerar att vi även blivit med fikonträd (inslagen i brunt papper till vänster)! Vet inget om fikonträd, men nu skall det läsas på. Jag skall se om jag kan snika in fikonträdet i växthuset när inte Michael ser på. Den får hamna där han vill ha paprikan. Hihi. Oups! ;)
 
 
 
Ute går det ju upp och ned. Nu vill vi ha bra väder och värme! Stön... Något att glädjas åt i alla fall är detta:
 
 
Undrar man vad detta är så är det det som blev utav detta test. Michael trodde den förlorad i höstas när bladen föll... men än verkar det finnas liv. Helt hispig av denna fantastiska upptäckt (ehh...) skall denna spirande stump växtlighet nu vårdas ömt. ;) 
 
Gläds gör han även åt grönkålen som också den är försådd. Mycket bestämd över att i år skall inga rådjur äta vår/hans grönkål. Än så länge: rådjur - Michael 2-0. 
 

Kommentera här: